Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز، سیاستگذاری برای اجرای هر برنامه‌ای در دولت ضروری است. هیچ دولتی نمی‌تواند ادعا کند بدون داشتن نقشه راه خواهد توانست پیشرفت خوب و کم خطایی در برنامه‌های خود داشته باشد. یکی از مهمترین عوامل اجرای درست سیاست‌های تدوینی در قوای سه گانه، جلب حمایت افکار عمومی و تنظیم دیدگاه‌های مردم در راستای سیاست‌های کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله آنقدر اهمیت دارد که می‌توان ادعا کرد هیچ برنامه‌ای در کشور پیش نخواهد رفت مگر آنکه حلقه ارتباطی میان جامعه و حکومت شکل بگیرد. 

خلأ گفت‌وگو و اقناع عمومی برای اجرای سیاست‌های کلان کشور بارها در دولت‌های قبل احساس شد و به نظر می‌رسد دولت سیزدهم هم از این خلأ رنج می‌برد. با توجه به شرایط سخت کشور اجرای برخی سیاست‌ها ضروری است و دولت ناچار به همراه کردن مردم با برنامه‌های خود است. پس لرزه‌های سیاست‌های ارزی دولت تدبیر و امید و خسارات بی‌شمار و بعضاً جبران ناپذیری که برای کشور داشت. زنگ خطری برای دولت سیزدهم بود که بدون توقف آن نمی‌توانست مسیر اصلاحات اقتصادی را هموار کند. بنابراین در نخستین لایحه بودجه‌ای که به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، دولت حذف ارز ترجیحی از روند اداره کشور را از قوه مقننه مطالبه کرد.

بیشتر بخوانید:

مجلس درباره توانمند کردن تیم اقتصادی با دولت گفت‌وگو کند

از آنجا که کارشناسان اقتصادی همگی بر این مسئله تأکید دارند که ارز ترجیحی به سبکی که پیش از این اجرا می‌شد، منشا فساد، تورم و قاچاق و ... است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در زمان بررسی بودجه پس از کش و قوس فراوان درباره نحوه اجرای این سیاست، به گونه‌ای که کمترین خسارت متوجه معیشت مردم باشد، به دولت اختیار دادند تا با مدیریت خود ارز دولتی را در هر بخش که صلاح بداند از روند اداره کشور حذف کند.

مجلس شورای اسلامی اما  از دولت خواست تا متعهد شود در طول اجرای سیاست‌های ارزی، مراقب قیمت کالاهای اساسی و مایحتاج مردم باشد و حتی این مسئله نیز مطرح شد که قیمت‌ها مطابق شهریورماه سال 1400 بماند.

این روزها اما زمزمه گران شدن برخی اقلام مصرفی، سبب نگرانی اقشار جامعه شده است. تجربه دولت روحانی در مسئله بنزین و خطای بزرگی که در اجرای این سیاست انجام شد به اذعان خبرگان امر، سکوت حاکم در دولت بود. هر چند اجرای طرح افزایش قیمت بنزین در جلسه شورای هماهنگی سران قوا به تصویب رسیده بود، دولت به عنوان مجری  به وظیفه قانونی خود که همانا  اقناع افکار عمومی بود، عمل نکرد و افزایش یکباره قیمت بنزین شوک بزرگی بود که خسارات فراوانی به جامعه وارد کرد. اکنون به نظر می‌رسد این انتقاد به تیم اطلاع رسانی دولت سیزدهم نیز وارد است. چون دولت موظف به اجرای قانون اصلاحات ساختاری بودجه شده که حذف ارز ترجیحی نیز بخشی از آن است. اما همانگونه که اشاره شد، تاب آوری جامعه مهمترین عامل اجرای هر سیاست اقتصادی است، این مسئله به قدری اهمیت دارد که هیچ دولتی نمی‌توان با نادیده گرفته شدن آن خطای خود را توجیه کند.

این مردم در مسیر بیش از چهل ساله انقلاب ثابت‌کرده‌اند همواره در کوره‌ راه‌های سیاست پای دولت‌ها ایستاده‌اند و در سخت‌ترین شرایط اقتصادی به یاری کارگزاران آمده‌اند برای همین تشویشی که این روزها به خاطر گران شدن نان و ماکارونی ذهن جامعه را در بر گرفته، موضوعی نیست که بتوان راحت از آن عبور کرد. موضوعی که در چنین رخدادهایی بیشتر از همیشه خودنمایی می‌کند، جایگاه تیم اطلاع رسانی دولت‌هاست و به نظر می‌رسد تیم اطلاع رسانی دولت سیزدهم تاکنون در بزنگاه‌های مهم نتوانسته آنگونه که باید سیاست‌های دولت را یاری و مردم را با آن همراه کند. جا ماندن تیم اطلاع رسانی از برنامه‌های دولت و ضعف عملکرد در این تیم، سبب می‌شود برخی رسانه‌ها خواسته یا ناخواسته اخبار را به اشتباه و یا کذب منتشر کنند که معمولاً تأثیر منفی چنین اخباری بر افکار عمومی با ورود با مؤخر رسانه‌های دولتی و توضیحات کامل پوشش داده نمی‌شود.

برای نمونه توئیت دیرهنگام احسان خاندوزی است. وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان رکن اجرای برنامه‌های اقتصادی دولت پس از چند روز تشویش ناشی از احتمال گران شدن قیمت نان در جامعه در توئیتی نوشته است: وقتی پیشنهاد طرح هوشمندسازی یارانه را دادیم، دولت اجرای طرح در خصوص نان سنتی را به خود ما سپرد که از این هفته در برخی استان‌ها آغاز می‌شود.

وی در تشریح طرح هوشمندسازی یارانه ادامه داد: قیمت نان افزایش نمی‌یابد. تعدیل قیمت آرد موجب کاهش قاچاق می‌شود و به ازای فروش نان، یارانه به حساب نانوا واریز می‌شود.

تشریح نحوه اجرای چنین سیاست‌هایی از سوی مسئولان هرچند لازم و ضروری است، اما جناب وزیر بدون در نظر گرفتن محدودیت‌های توئیتر و موضوع فیلترینگ، مسائل با این میزان اهمیت را در فضای توئیتر آن هم در حد چند جمله تشریح می‌کند بدون توجه به اینکه عموم مردم به این فضا دسترسی ندارند. آیا بهتر نبود جناب خاندوزی در گفت‌وگوی صمیمی و عمومی مردم را در جریان برنامه‌های دولت در رابطه با مهمترین مسئله معیشتی یعنی قیمت نان قرار می‌داد؟ تشریح برنامه‌هایی با این سطح از اهمیت که با زندگی روزمره مردم در ارتباط مستقیم است، در چند سطر آن هم محدود به فضای مجازی قطعاً آنگونه که باید جان کلام را ادا نکرده و ذهن مردم را تسکین نمی‌دهد.

بنابراین به نظر می‌رسد در تشویشی که طی هفته گذشته با خبر نادرست افزایش قیمت نان در جامعه پیش آمد، انگشت اتهام در وهله اول باید به سمت تیم اطلاع رسانی دولت گرفته شود تا با توجه به مسئولیت خطیر دولت در اجرای سیاست‌های اقتصادی آن هم با در شرایط تحریم‌های ظالمانه آمریکایی جلوی تکرار خسارت‌های ناشی از کم‌کاری تیم‌های اطلاع رسانی دولت گرفته شود. پر واضح است که ادامه این کم‌کاری در تیم اطلاع رسانی دولت احتمال شکل گیری روایت‌های ناقص و گاه غلط پیرامون مسائل گوناگون کشور را افزایش می‌دهد و دست رسانه‌ها و افراد معاند برای ضربه زدن به اعتماد مردم را باز می‌گذارد.

یادمان نرود که موج سواری بدخواهان و دشمنان روی مطالبات مردم، بارها صحنه‌های تلخی را در تاریخ این کشور به تصویر کشیده است و انفعال مسئولان اطلاع‌رسانی برنامه‌ها و سیاست‌های دولت نسبت به اقناع عمومی به هیچ وجه قابل پذیرش نخواهد بود.

معصومه رضاییان کد خبر: 1139460 برچسب‌ها هیات دولت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: هیات دولت تیم اطلاع رسانی دولت نظر می رسد برنامه ها سیاست ها قیمت نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۴۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قم آماده استقبال از رئیس‌جمهور / نصب بیش از ۳۰۰۰ متر مربع بنر در ۲۵۰ نقطه شهر

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم گفت: به دنبال سفر دور دوم رئیس‌جمهور به استان قم، بیش از ۳ هزار متر مربع بنر در ۲۵۰ نقطه از سطح شهر نصب و همکاری‌های لازم با ستادهای مردمی برای استقبال از رئیس‌جمهور و هیئت همراه انجام شده است.

مهدی کلانترزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم اظهار کرد: به دنبال سفر دور دوم رئیس‌جمهور به استان قم فضاسازی محیطی و اطلاع‌رسانی‌های لازم در راستای استقبال از آیت‌الله رئیسی و هیئت همراه در سطح شهر انجام شده است.

وی افزود: بیش از ۳۰۰۰ متر مربع بنر در قالب بنرهای پرتابل، آویز، عرشه پل و استرابورد، در ۲۵۰ نقطه از سطح شهر با موضوعات دهه کرامت، افتتاح پروژه‌های شهرداری، دستاوردهای دولت در استان قم، سفر رئیس‌جمهور و جشن‌ها و مراسم دهه کرامت نصب شده است.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم از نصب بنرهای بزرگ دیوارنگاره در میدان شهدای مدافع حرم و سردر عوارضی قم تهران خبر داد و خاطرنشان کرد: در آستانه سفر رئیس‌جمهور و هیئت همراه با توجه به لزوم جهاد تبیین و با هماهنگی که در ستاد استانی انجام شده، تبیین دستاوردهای دولت مردمی و خدمات‌رسان آیت‌الله رئیسی در استان قم آغاز شده است.

کلانترزاده با بیان اینکه که رسانه‌های محیطی در کنار رسانه‌های داخلی مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: هماهنگی‌های لازم برای واگذاری سازه به ستادهای مردمی استقبال از ریاست جمهوری انجام شده و در صدور مجوزهای فضاسازی شهری به منظور اطلاع‌رسانی دیدار رئیس‌جمهور و نمایندگانشان، تسهیلگری لازم انجام شده است.

وی از چاپ و نصب بنرهای اطلاع‌رسانی در سطح مناطق هشت‌گانه خبر داد و اضافه کرد: در راستای اطلاع‌رسانی برنامه‌های سفر، نصب پوسترهای اطلاع‌رسانی و خیرمقدم در اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها و سطح مناطق هشت‌گانه توسط روابط‌عمومی شهرداری اجرا شده است.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم با تشکر از همراهی ستادهای مردمی و شهروندان در استقبال از رئیس‌جمهور تاکید کرد: بر حسب دستور شهردار، مجموعه مدیریت شهری شهرداری تمام‌قد پای کار است تا بتوانیم میزبانی شایسته‌ای از رئیس‌جمهور و هیئت همراه داشته باشیم.

کلانترزاده گفت: مجموعه مدیریت شهری و شهرداری قم آمادگی همراهی و همکاری با تمام برنامه‌های حاشیه‌ای سفر رئیس‌جمهور و وزرا را در دیدارهای مختلف دارد.

به گزارش ایمنا، سفر رئیس‌جمهور به استان قم پنجشنبه و جمعه با همراهی بخشی از هیئت دولت صورت خواهد گرفت که دیدار با مردم استان قم و افتتاح پروژه‌های دولتی و استانی از جمله برنامه‌های این سفر است.

کد خبر 751769

دیگر خبرها

  • سه رکن اساسی برای اجرای سیاست های توسعه دریامحور
  • شعار توهین آمیز هواداران رئال مادرید علیه لیونل مسی؛ جنگ روانی در آستانه نبرد بزرگ
  • قم آماده استقبال از رئیس‌جمهور / نصب بیش از ۳۰۰۰ متر مربع بنر در ۲۵۰ نقطه شهر
  • رئیسی: از قیمت کالا‌ها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم / تورم روز به روز کاهشی می‌شود
  • موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • رئیسی: موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • اسرائیل تنها بیمارستان رفح را هدف قرار داد
  • حماس: اشغالگران تنها بیمارستان رفح را هدف قرار دادند
  • عقب ماندگی نهضت ملی مسکن درکرمان با ظرفیت صنعت ومعدن جبران شود
  • هنری که لاکچری شده!